Carrito

Tu carrito está vacío

Continúa comprando

Plantaardig omega-3 DHA-supplement uit algenolie

Optim DHAlg is een voedingssupplement op basis van omega-3 algenolie die van nature rijk is aan DHA, met uitzonderlijke kwaliteit en organoleptische eigenschappen. Waar komt de omega-3 van algenolie vandaan? Waarom kiezen voor omega-3 DHA uit algen? Wat is het verschil tussen algenolie en visolie?

 

Waar komt de omega-3 uit algenolie vandaan?

Omega-3-vetzuren uit algenolie worden geproduceerd door microalgen. Optim DHAlg olie is afkomstig van de microalg Schizochytrium sp. die het voordeel heeft een duurzame, 100% plantaardige bron te zijn die buiten de oceanen wordt gekweekt.

 

Wat zijn microalgen?

De term microalgen, ook wel microfyten genoemd, verwijst naar microscopische algen. De microalg Schizochytrium sp. is een geslacht van eencellige eukaryoten van de familie Thraustochytriaceae. Het komt van nature voor in mariene kusthabitats. Alleen microalgen zijn in staat om EPA en DHA uit planten te synthetiseren. Ze staan aan de basis van de hele voedselketen in de oceaan.

algue DHA vegan femme enceinte omega-3

 

Hoe worden de Omega-3 DHA van algenolie geproduceerd?

100% Europese productie

Microalgen worden gefermenteerd in bioreactoren in Europa. De algenolie wordt vervolgens uit de microalgen gewonnen door middel van een enzymatisch extractieproces en bij lage temperatuur.

Er worden geen oplosmiddelen gebruikt.

De ruwe algenolie bevat een hoog percentage omega-3 DHA. Dit proces is milieuvriendelijk en er wordt geen gebruik gemaakt van materialen van mariene oorsprong.

De olie wordt vervolgens in Frankrijk geraffineerd en gestabiliseerd door toevoeging van een mengsel van anti-oxidanten.

 

Een olie van uitstekende kwaliteit

De olie wordt geproduceerd uit een zuivere en natuurlijke bron van DHA van Schizochytrium sp. algen, die in een zeer strikte en gecontroleerde omgeving wordt gekweekt.

Verontreinigingsniveaus zijn niet detecteerbaar.

Optim DHAlg algenolie heeft een uitstekende stabiliteit door het unieke stabilisatieproces met een mix van antioxidanten. Dit proces voorkomt de afbraak van meervoudig onverzadigde vetzuren.

 

Waarom kiezen voor Omega-3 DHA uit algenolie?

Omega-3 algenolie is afkomstig van duurzame bronnen van microalgen, Deze oliën zijn gegarandeerd vrij van GGO's en allergenen. Een 100% plantaardig product, ideaal voor vegetariërs, veganisten of iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig product.

 

Wat zijn de voordelen van DHA?

Volgens de EFSA* is een dagelijkse inname van 250mg DHA gelijk aan 1 capsule Optim DHAlg: - draagt bij tot de normale werking van de hersenen - en, draagt bij aan het behoud van het normale zicht. * Wetenschappelijk advies van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) tot vaststelling van de in Europa geldende aanbevelingen inzake de inname van DHA.

 

Wat is het verschil tussen een omega-3 uit algenolie en een omega-3 uit visolie?

Algenolie wordt buiten de oceanen geproduceerd, op het land in bioreactoren. Op deze manier kan de kwaliteit van de oliën perfect worden gecontroleerd. Het productieproces omvat slechts enkele stappen: kweek, extractie, zuivering en stabilisatie. Aan de andere kant worden visoliën, vooral die welke meer dan 50% omega-3 bevatten, verkregen na talrijke zuiverings- en extractiefasen. Ze worden vaak verkregen uit vis die gevangen is in afgelegen gebieden (Pacifische Oceaan, Noord-Atlantische Oceaan).
Algenolie zijn dus een alternatief voor visolie. Ze hebben het voordeel dat ze een duurzaam product van uitstekende kwaliteit leveren.

 

DHA omega-3 algae algue

Meer informatie over Optim DHAlg