Cesto

O seu cesto está vazio

Continuar as compras

Longvida® Curcumine versus ibuprofen?

Artrose en curcumine

Artrose is een veel voorkomende oorzaak van invaliditeit bij ouderen. Tegenwoordig zijn er niet-steroïde ontstekingsremmende middelen beschikbaar - NSAID's (ibuprofen), cyclooxygenase-2-remmers en chirurgie. NSAID's daarentegen verhogen het risico op gastro-intestinale bijwerkingen (bv. bloedingen, zweren en perforatie van de maag of darmen). Eerdere studies hebben de effectiviteit van curcumine aangetoond bij het verlichten van de symptomen van gewrichtsartrose. Deze studies tonen echter tegenstrijdige resultaten aan omdat curcumine een lage orale biologische beschikbaarheid heeft (Dagelijks 2016). De belangrijkste beperkende factor is immers de snelle glucuronidatie/sulfatatie van curcumine, wat leidt tot een lage curcumnactiviteit.

 

Kurkuma tegenover ibuprofen

Een nieuwe klinische studie toont de doeltreffendheid van Longvida® curcumine aan bij het verminderen van de symptomen van artrose in de knie

Om het probleem van de lage curcumine-opname in het lichaam op te lossen, hebben wetenschappers van de Universiteit van Los Angeles (UCLA) Longvida® curcumine ontwikkeld. De Longvida® microencapsulatietechnologie bestaat uit het inkapselen van curcumine met stearinezuur en zonnebloemlecithine. Deze innovatieve formule verhoogt dus de biologische beschikbaarheid van curcumine in zijn actieve vorm (vrije curcumine).

Het doel van de studie was om de doeltreffendheid van Longvida® curcumine aan te tonen bij het verminderen van pijn bij patiënten met artrose van de knie (Gupte 2019). Tweeënveertig patiënten met artrose van de knie werden gerandomiseerd en kregen gedurende 90 dagen ofwel 400 mg tweemaal daags Curcumine Longvida® of 400 mg eenmaal daags Ibuprofen toegediend.

Het belangrijkste resultaatbeoordelingscriterium was pijnvermindering. De Western Ontario en McMaster Universities Osteoartritis Index (WOMAC) werd gebruikt op de dagen 0, 30, 60 en 90. De pijnbestrijding werd uitgevoerd op de dag van de behandeling. De visueel analoge schaal (VAS) die de pijnperceptie meet werd ook geregistreerd. Tijdens de studie werden ontstekingsmerkers zoals PGE2, TNF α, IL6, IL1β, LTB4 en de CTX II degeneratieve marker geanalyseerd.

2x400mg/dag Longvida® is gelijk aan 400mg/dag ibuprofen om kniepijn en stijfheid te verminderen

De VAS- en WOMAC-scores daalden na respectievelijk 15 en 30 dagen. Er werden geen verschillen tussen de twee patiëntengroepen (curcumine Longvida® of ibuprofen) waargenomen.

Dit resultaat toont dus een vergelijkbare werkzaamheid in pijnbestrijding. Bovendien vertoonde geen van de markers significante veranderingen in beide groepen (curcumine of ibuprofen). Deze studie toont aan dat Longvida® curcumine bij patiënten met artrose van de knie bij toediening gedurende 90 dagen effectief en veilig is gebleken bij het verlichten van de symptomen.

Tot slot is de dagelijkse inname van 2x400mg/dag Longvida® gelijk aan 400mg/dag ibuprofen om de pijn en stijfheid in de knie te verminderen.

Meer informatie over de Longvida curcumine formule

 

Bronnen:

Daily JW, Yang M, Park S. Efficacy of Turmeric Extracts and Curcumin for Alleviating the Symptoms of Joint Arthritis: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Clinical Trials. J Med Food. 2016 Aug;19(8):717-29.

Gupte PA, Giramkar SA, Harke SM, Kulkarni SK, Deshmukh AP, Hingorani LL, Mahajan MP, Bhalerao SS, Evaluation of the efficacy and safety of Capsule Longvida® Optimized Curcumin (solid lipid curcumin particles) in knee osteoarthritis: a pilot clinical study. Journal of Inflammation Research. 2019(12):145-152.