Cesto

O seu cesto está vazio

Continuar as compras

3 weetjes om te onthouden over kurkuma

Curcumine

Curcumine, het actieve bestanddeel van kurkuma, staat bekend om zijn antioxidante en anti-inflammatoire eigenschappen. Deze 3 dingen zijn belangrijk om te weten:

1 / De peen (wortelstok) van kurkuma bevat tussen de 2 en 5% curcumine

2 / De opname van curcumine in het bloed is zeer laag

Een studie uitgevoerd op gezonde proefpersonen, heeft aangetoond dat men ten minste 10 gram pure curcumine per dag moet innemen voordat de hoeveelheid curcumine in het bloed van invloed kan zijn (Lao, 2006). Tien gram pure curcumine komt dus overeen met meer dan 200g kurkuma poeder.

3/ Het toevoegen van zwarte peper draagt niets bij

Men hoort vaak over het belang van het toevoegen van zwarte peper om de opname van curcumine te verhogen. In 2012, heeft een onafhankelijk onderzoek (Volak, 2012) duidelijk de nutteloosheid van het toevoegen van zwarte peper (piperine) aangetoond. Het is zelfs zo dat piperine de hoeveelheid "vrije" (actieve) curcumine in het lichaam niet verhoogt, maar enkel de hoeveelheid zogenaamde "gecombineerde" curcumine verhoogt, een vorm die inactief is en snel door het lichaam geëlimineerd wordt.

Het is daarom belangrijk om de bron van kurkuma goed te kiezen. Het gekozen product moet mogelijk maken dat de curcumine opgenomen kan worden in het bloed wil men aanzienlijke voordelen ervaren.

 

De oplossing: curcumine Longvida voedingssupplement

Een manier om de absorptie van curcumine te verhogen is het vermengen met natuurlijke lecithine. De kleine gevormde deeltjes bevorderen het transport van curcumine door de darmwand en doorheen het hele lichaam in een actieve vorm.

Dankzij deze techniek, en na meer dan 10 jaar onderzoek, heeft de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) een innovatieve en effectieve formule ontwikkeld, genaamd Optim Curcuma, die de absorptie van "vrije" (actieve) curcumine in het lichaam tot 65 keer doet stijgen.

Optim Curcuma is een innovatief en natuurlijk voedingssupplement op basis van snel opneembare curcumine (Longvida curcumine SLCP). Curcumine wordt aanbevolen om:
 • een normale werking van pezen en gewrichten te behouden
 • het lichaam te helpen ontgiften en te helpen beschermen tegen vrije radicalen
 • een heldere geest te behouden en het geheugen te ondersteunen

  Meer dan 10 jaar onderzoek om de Optim Curcuma formule te ontwikkelen!

  De Prijs voor het Beste Academische Onderzoek van het jaar bij Vitafoods, Geneve.

   

  Bronnen:

  Lao CD, Ruffin MT 4th, Normolle D, Heath DD, Murray SI, Bailey JM, Boggs ME, Crowell J, Rock CL, Brenner DE. Dose escalation of a curcuminoid formulation. BMC Complement Altern Med. 2006 Mar 17;6:10.

  Volak LP, Hanley MJ, Masse G, Hazarika S, Harmatz JS, Badmaev V, Majeed M, Greenblatt DJ, Court MH. Effect of a herbal extract containing curcumin and piperine on midazolam, flurbiprofen and paracetamol (acetaminophen) pharmacokinetics in healthy volunteers. Br J Clin Pharmacol. 2013 Feb;75(2):450-62