Cesto

O seu cesto está vazio

Continuar as compras

Een natuurlijke oplossing voor tendinitis?

Tendinitis

Een pees is het vezelachtige bindweefsel dat spieren met botten verbindt. Wanneer de pees uitgerekt is, kan de frictie van de vezels tendinitis veroorzaken, oftewel een ontsteking die resulteert in pijn en soms zwelling geeft.

De meest voorkomende aangetaste pezen zijn die van de schouder, ellenboog (tennisarm), pols, knie en hiel (Achillespees).

Tendinitis komt het meest voor bij atleten of bij mensen die repetitieve bewegingen maken. Bij atleten wordt het meestal veroorzaakt door intense, langdurige en herhaalde fysieke inspanning.

Medicatie zoals fluorchinolonen (een antibacterieel die soms gebruikt wordt bij de behandeling van ademhalings- of urineweginfecties) en anabole steroïden kunnen in sommige gevallen ook tendinitis veroorzaken.

Enkele cijfers:
 • Van de mensen die tendinitis in de Achilleshiel hebben, zijn 89% man.
 • 53% van de mensen die letsel aan hun Achilleshiel kregen, zijn hardlopers.
 • Een tennisarm treft 1-2% van de bevolking en komt 2 tot 3.5 keer meer voor bij mensen boven de 40 dan onder de 40.
 • Tendinitis aan de knieën komt vooral voor bij voetbalspelers (21%), lange afstandsrenners (13%) en volleybal spelers (12%).

  Tendinitis en Curcumine

  Onderzoeksresultaten gepubliceerd in 2011 door een groep Duitse en Britse onderzoekers evalueerde het effect van curcumine op ontstekingen door een model van menselijke peescellen te gebruiken.

  Het resultaat van dit onderzoek suggereert dat curcumine het ontstekingstraject bij de vorming van tendinitis tegenwerkt. Onderzoekers hopen dat curcumine een alternatief kan worden voor de conventionele ontstekingsremmende medicijnen die ongewenste bijeffecten kunnen hebben.

  Een Nieuw Onderzoek toont de Ontstekingsremmende Eigenschappen van Curcumine

  Buhrmann C, Mobasheri A, Busch F, Aldinger C, Stahlmann R, Montaseri A, Shakibaei M. Curcumin modulates nuclear factor kappaB (NF-kappaB)-mediated inflammation in human tenocytes in vitro: role of the phosphatidylinositol 3-kinase/Akt pathway. J Biol Chem. 2011 Aug 12;286(32):28556-66

  Maffulli N, Wong J, Almekinders LC. Types and epidemiology of tendinopathy. Clin Sports Med. 2003 Oct;22(4):675-92.