Cesto

O seu cesto está vazio

Continuar as compras

Curcumine verhoogt hoeveelheid DHA in hersenen

DHA, een essentieel vetzuur voor ontwikkeling van de hersenen en bescherming ervan, kan direct worden verkregen uit de voeding van bronnen uit zee (vis of algen). Het kan ook worden gesynthetiseerd uit α-linoleenzuur (ALA) - maar het omzettingsrendement is laag.

DHA is essentieel voor hersenfunctie en deficiëntie leidt tot vele soorten neurologische aandoeningen, waaronder angstklachten.

Een studie, gepubliceerd in Biochim Biophys Acta door de Universiteit van Los Angeles in 2015, toont aan dat curcumin de opname van DHA uit ALA supplement verhoogt en het verhoogt de niveaus van enzymen (FADS2, Elov2) die betrokken zijn bij de synthese van DHA.

In vivo behandeling met zowel curcumin en ALA verminderde angstklachten gedrag in knaagdieren en dit kan worden verklaard door de hogere hoeveelheid DHA in de hersenen.

Deze resultaten zijn met name interessant voor degenen die een veganistisch of plantaardig diet volgen en die geen omega-3 rijke voedingsmiddelen uit zee consumeren (vis, kril) met DHA. Vandaag de dag is niet-dierlijke DHA suppletie mogelijk met algenolie supplementen.

Bron:

Wu A, Noble EE, Tyagi E, Ying Z, Zhuang Y, Gomez-Pinilla F. Curcumin boosts DHA in the brain: Implications for the prevention of anxiety disorders. Biochim Biophys Acta. 2015 May;1852(5):951-61.