Cesto

O seu cesto está vazio

Continuar as compras

De cardioprotectieve effecten van de Longvida formule van Optim Curcuma

Het vasculaire endotheel is de laag van bloedvaten die direct in contact met het bloed.

Deze laag speelt een dominante rol in de controle van de arteriële bloeddruk en vasomotoriek. Het endotheel handhaaft een evenwicht tussen vasoconstrictie en vasodilatie.

Onder normale omstandigheden, domineert de vrijlating van (vaatverwijdende) dilatatiestoffen – zoals stikstofoxide (NO) – over de vrijlating van de (vaatvernauwende) constrictiestoffen.

Een groep onderzoekers van de Universiteit van Colorado (Boulder – USA) heeft onlangs tijdens het Gerontologie congres de resultaten van een klinische studie gepresenteerd die het effect van het nemen van SLCP Longvida curcumine op de endotheelfunctie en op de dilatatie van de slagaders aantoont.

Gedurende 12 weken, namen 29 mensen tussen de 45 en 74 jaar dagelijks 2000mg Longvida curcumine (n=16) of een placebo (n=13) in. Bij de groep behandeld met curcumine, werd een toename van de diameter van de arteria brachialis (in de onderarm) van 34% (P<0,01) waargenomen, terwijl er geen verandering optrad bij de placebogroep (P>0,05). Deze toename wordt toegeschreven aan de toename van de biologische beschikbaarheid van stikstofoxide (NO) die fungeert als vasodilator.

Deze resultaten ondersteunen de studies gepubliceerd door Di Silvestro in 2012, die aandacht besteden aan de effecten van SLCP Longvida curcumine op de cardiovasculaire gezondheid. Deze onderzoekers rapporteerden een stijging van 37% van het stikstofmonoxidegehalte en 8% minder triglyceriden in het plasma na inname van 400mg SLCP Longvida curcumine gedurende een maand – de formule van Optim Curcuma.

 

Bronnen:

J. R. Santos-Parker, T.R. Strahler, C.J. Bassett, M.B., Chonchol, D.R. Seal “Curcumin Supplementation improves vascular endothelial function in middle-aged and older adults” The gerontologist, 68th Annual Scientific Meeting, 2015, page 195

DiSilvestro RA, Joseph E, Zhao S, Bomser J. Diverse effects of a low dose supplement of lipidated curcumin in healthy middle aged people. Nutr J. 2012 Sep 26;11:79