Cesto

O seu cesto está vazio

Continuar as compras

Anti-amyloïde en neuroprotectieve effecten van Longvida curcumine

Neuroprotectieve effecten van Longvida curcumine

Onderzoekers aan de Central Michigan University hebben vorige maand hun onderzoek gepubliceerd, waarin standaard curcumine werd vergeleken met Longvida curcumine (lipide-solide microencapsulatie) in een muizen model. Deze auteurs bestudeerden de ontstekingsremmende activiteit, de beta-amyloïde plaat vorming en de neuronale morfologie in verschillende gebieden van de hersenen van 5xFAD muizen die werden behandeld met een van beide formuleringen gedurende 2 en 5 dagen.

Ze observeerden dat de Longvida curcumine formulering een grotere affiniteit heeft met beta-amyloïde, vergeleken met standaard curcumine extract. Deze resultaten suggereren dat de Longvida lipide dubbellaag de doordringbaarheid van curcumine in de hersenen vergemakkelijkt, d.w.z. de doorgang van de Bloed-Hersenen barrière.

In dit onderzoek, reduceerde curcumine neuro-ontsteking en immunoreactiviteit aanzienlijk in verschillende sleutelgebieden van de hersenen van behandelde muizen. Bij muizen die zijn behandeld met curcumine, was er ook een afname van de vorming van beta-amyloïde platen en een afname van neuronen met abnormale morfologie.

Behandeling met Longvida formule had superieur ontstekingsremmend, anti-amyloïde en neuroprotectieve effecten vergeleken met standaard curcumine extract. Deze resultaten wijzen erop dat Longvida curcumine een effectievere en veelbelovendere formulering is dan standaard curcumine extract.

Longvida is de formulering die wordt gebruikt in Optim Curcuma en Optim Memory.

Maiti P, Paladugu L, Dunbar GL. Solid lipid curcumin particles provide greater anti-amyloid, anti-inflammatory and neuroprotective effects than curcumin in the 5xFAD mouse model of Alzheimer’s disease. BMC Neurosci. 2018 Feb 23;19(1):7.